ISO 22000

ISO 22000 Nedir?

ISO 22000, gıda güvenliği yönetim sistemleri için gereksinimleri belirleyen, global olarak kabul edilmiş bir uluslararası standarttır. 2005 yılında kurulan 22000 standardının asıl amacı gıda güvenliği sağlamak olan gıda zincirinde yer alan tüm kuruluşlar için geçerlidir. Standart ana hatları doğrultusunda üreticiden tüketiciye gıda tedarik zincirinin tüm aşamalarını ve parçalarını uyumlu hale getirme, gıda tehlikelerini azaltma, riskleri kontrol etme ve kirlenmeyi önleme konusunda yardımcı olan bir çalışma yapısını belirtmektedir.

Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi dünya çapında pek çok bilimsel çalışmanın konusu olmuştur. İşletmelerin bu standardı görmezden gelme yoluna giderse bunların çeşitli sonuçları olacaktır. Bir ISO 22000 sertifikası alarak, gıda güvenliği konusundaki taahhütlerinizi ve ilgili gıda güvenliği düzenlemelerine bağlılığınızı kanıtlamış olursunuz.

ISO 22000 sertifikası alarak, müşterilerinize ve paydaşlarınıza gıda güvenliğine karşı bağlılığınızı kanıtlamış olursunuz. Buna ek olarak, riskleri azaltmak, hesap verilebilir olmak ve şeffaflığı artırmak için gereken tüm süreçleri ve politikaları öğrenme fırsatı elde edersiniz. Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikasının dünya çapında tanınan bir sertifika olduğunu unutmamalısınız. Bu belgelendirme sayesinde marka itibarınızı artırabilir ve iş hacminde potansiyel artışlara yol açarak rekabette avantaj elde edebilirsiniz.

ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Kuruluşunuz Açısından Faydaları;

Yönetim taahhüdü, tedarikçiler ve müşterilerle iletişim için bir çalışma yapısı sağlar.

Gıda güvenliğini sağlayan önleyici planların devreye alınmasını sağlar.

Müşteri memnuniyetine bağlılık sunar.

Şirketin itibarını yükseltir.

Uluslararası kabul görmüş diğer standartlara uyum imkanı tanır.

Gıda güvenliği risklerini en aza indirmeye yardımcı olur.

Gıda güvenliği sorumluluğunda şeffaflığı arttırır.